Latte-läger, precis vad våran kommande generation behöver?

Vad tusan är det här? Latte-läger för 11 åringar?! I dagens metro skriver de om ett läger som Täby kommun har utannonserat som heter "girls and the city". Där erbjuder man tjejer  i årskurserna 5-7 att besöka NK, SoFo, gå på spa och dricka latte för en kostnad av 1300:-. Saker som de gör i "sex and the city" "fast utan sexet". Herregud, vad tänker folket med?! Täbys försvar var att det är sånt som flickor i den här åldern vill göra, att de inte får samma intresse av ett läger som går ut i skogen. Så vaddå, allt som är viktigt är att tjäna pengar på stackars småflickor? Det är helt sinnessjukt. Att den här skönhets hysterin har gått ner så mkt i åldrarna till tom 11 år, när man är 11 år är man ju bara barnet! Det är sånt som det här som skapar pressen, utseendeidealen och de outhärdliga kraven. Latte när man är 11 år? Det är ju inte bra att dricka kaffe när man är barn, har inte Täby kommun lärt sig det än? 

Mats Bluckert är det som har kommit på det här vansinnet och han säger att tanken va att "visa positiva delar av stan", med det menar han överklassområden där man inte duger om man inte har en louis vuitton väska om axeln eller vaddå?
Men det värsta av allt är nog ändå hans sista motargument: 

"  Det finns något väldigt känsligt i flickor och deras intressen. Men jag menar att man kan försöka få  in diskussioner om ideal från andra hållet. Är flickorna för smala får vi väl stoppa i dem en bakelse ... om du förstår vad jag menar."

Ja men verkligen, smart tänkt där, har någon ätstörningar, ja men vad tusan in med en semla i käften och sen är allt bra! Idiot är allt jag har att säga, IDIOT.

Varför inte satsa på självkänsla hos de flickorna i den åldern?  Ordna läger där man får vara precis som man är och lära sig att älska sig själv. Inte lära sig att om ni shoppar hos den här designern och går på spa en gång i veckan, då tjejer, då är ni bra, annars kan ni lika gärna slänga sig i väggen. Jag förstår inte hur vissa människor kan vara så otroligt blinda för vad de skapar och hur de bara kan tänka på sin egen vinning hela tiden. Pinsamt är vad det här är.

Här kan ni läsa arikeln om detta som var med i metro i morse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0