killing me softly med pendeltåg

God morgon god morgon 07.24 är klockan och jag ska när som helst springa och borsta tänderna innan det bär av till pendeltåget. Asså när jag är klar på gymnasiet om exakt ett år kommer jag ha ett sånt hat mot det där jäkla pendeltåget, jag kommer aldrig förlåta det för att förstöra min morgonar med sån grymhet och utan barmhärtighet. Jag är ett levande bevis på att man inte är tillräckligt mogen för att besluta sin livs framtid när man är 16 år. Do not try this at home kids, om ni för ovanlighetens skull bor i hålan Bålsta, välj aldrig, och jag menar aldrig att gå på gymnasiet någon annan stans än i bålsta. Pendling är lika med en långsam smärtsam död.

lyxcoctail & cigariller - no not so much

Onsdag och helg? Kan det verkligen stämma? Ja thank god for kristihimmelfärd!! Igår hade Jessica sin studentskiva på BJ's i Uppsala och självklart var jag o co. där! Tema: Casino. Vi åkte hem till Ina ute på landet för förfest och fix...sen klantskallar som vi är missar vi bussjäveln och får stå mitt ute vid stora vägen i högklackat och kortkort i en halvtimme. Jag kan ju säga att rädselfaktorn för att bli uppraggad av lastbilschaffisar var hög. Väl framme chillade vi gaalet med lyxcoctail cosmopolitan(jäkligt dyr och inte så mkt värt det, ölen efteråt funkade minst lika bra!) och cigariller. Jessica var riktigt glad och stod och sjöng klassens sång för fulla muggar.


jag& ina


anna, hanna & ina




jag älskar den där solen asså!


snyggingarna Emil&Vincent!


Vincent,Hanna,Ina, Jessica & Anna

Så idag var jag något bakis men vardagshjälte som jag är åkte jag ända in till skolan ändå! Jag orkade inte lägga ner tid på mitt utseende så att säga så det blev inget smink eller så och självklart får jag då höra från typ alla "vad trött du ser ut". Kanske borde ha satsat på sminket i alla fall...Till och med min lärare sa med blicken fast borrad i mig "vad ni ser trötta ut idag!" typ ggr 3. Nu får jag i alla fall sova i några dagar!


Hassle får mig att smälta

Åh herregud vilken underbar röst han har...Erik Hassle! Allt inom mig bara smälter när jag hör hans gudomliga röst. Det är nästan så att jag skulle kunna överge Gavin Degraw för en natt med Hassle asså (jag och röster asså, när det är musik är hur rösten låter a och o.). Såg att han skulle släppa ett album snart...hoppas verkligen att det är bra, har på känn att det är bra! Läste att han jämförs med robbie williams, men hallå med den där rösten är han way better än robbie. Önskar att jag kunde lära mig hur man satte in länkar från youtube här...men a, jag skickar länken så kan ni klicka själva om ni vill ha en musikupplevlse utan dess like.



Lyssna på hans adoreble låt "the thanks I get" från youtube - Erik Hassle

det finns för många saharaöknar i bloggosfären!

Hej. Jag har en inre torka. Det är rena rama saharaöknen inne i mitt huvud. Jag kan till och med känna sanden åka fram och tillbaka om jag skakar på huvudet lite...Så jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Och jag har en principregel: endast skriva på bloggen om jag har något att skriva om. Inga "hej, idag gjorde jag det och det och vi hade såå kul sen så åt jag det här och det här"-inlägg. Det finns för många av de i bloggosfären så att det räcker och blir över redan.

Det är det jag tycker är lite sorgligt med de stora bloggerskorna som kenza och blondinbella: de skriver ju sjukt dåligt och inte alls intresseväckande! Jag tycker i alla fall inte om att läsa om hur de festade på stureplan igår...det är så förutsägbart. Jag blir lite irriterad, självklart något avundsjuk också, för jag känner så här, om jag hade lyckats blivit så populär så skulle jag använda det på ett bra sätt. Ett perfekt sätt att få uttrycka sina åsikter, ge folk nya perspektiv och föregå som en förebild. Och nej blondinbella, jag vet hur mkt du vill va en förebild(det har på ngt sätt blivit ett argument du använder såfort du får en fråga i media: "jag är en bra förebild för unga tjejer") men nej, att spinna vidare på stereotypen för unga kvinnor - ytliga, utseendefixerade och shoppinggalna - känns inte direkt som det är det unga tjejer behöver, eller? Det är så mkt snack om "snygg och smal" och "shopping och glad" och blondinbella verkar ju som rena rama gudinnan som klarar alltsammans, skola, jobb, skönhet och socialt umgänge. Men förlåt, att haka på hata-blondinbella-trenden känns också lite förutsägbar...

...och å andra sidan, anledningen till att de blivit så populära är för att de skriver om deras ourfits och champagne problem. Det finns ju mkt annan smörja som folk gillar som jag inte förstår mig på, som t.ex. hänt extra och ensam mamma söker, smaken är som hårtoppen - något klyven.

Nej nu går jag och lägger mig. 23.08 insåg plötsligt att det här också råkade bli ett sånt inlägg: ointressant och tråkigt.


Latte-läger, precis vad våran kommande generation behöver?

Vad tusan är det här? Latte-läger för 11 åringar?! I dagens metro skriver de om ett läger som Täby kommun har utannonserat som heter "girls and the city". Där erbjuder man tjejer  i årskurserna 5-7 att besöka NK, SoFo, gå på spa och dricka latte för en kostnad av 1300:-. Saker som de gör i "sex and the city" "fast utan sexet". Herregud, vad tänker folket med?! Täbys försvar var att det är sånt som flickor i den här åldern vill göra, att de inte får samma intresse av ett läger som går ut i skogen. Så vaddå, allt som är viktigt är att tjäna pengar på stackars småflickor? Det är helt sinnessjukt. Att den här skönhets hysterin har gått ner så mkt i åldrarna till tom 11 år, när man är 11 år är man ju bara barnet! Det är sånt som det här som skapar pressen, utseendeidealen och de outhärdliga kraven. Latte när man är 11 år? Det är ju inte bra att dricka kaffe när man är barn, har inte Täby kommun lärt sig det än? 

Mats Bluckert är det som har kommit på det här vansinnet och han säger att tanken va att "visa positiva delar av stan", med det menar han överklassområden där man inte duger om man inte har en louis vuitton väska om axeln eller vaddå?
Men det värsta av allt är nog ändå hans sista motargument: 

"  Det finns något väldigt känsligt i flickor och deras intressen. Men jag menar att man kan försöka få  in diskussioner om ideal från andra hållet. Är flickorna för smala får vi väl stoppa i dem en bakelse ... om du förstår vad jag menar."

Ja men verkligen, smart tänkt där, har någon ätstörningar, ja men vad tusan in med en semla i käften och sen är allt bra! Idiot är allt jag har att säga, IDIOT.

Varför inte satsa på självkänsla hos de flickorna i den åldern?  Ordna läger där man får vara precis som man är och lära sig att älska sig själv. Inte lära sig att om ni shoppar hos den här designern och går på spa en gång i veckan, då tjejer, då är ni bra, annars kan ni lika gärna slänga sig i väggen. Jag förstår inte hur vissa människor kan vara så otroligt blinda för vad de skapar och hur de bara kan tänka på sin egen vinning hela tiden. Pinsamt är vad det här är.

Här kan ni läsa arikeln om detta som var med i metro i morse.

Sverige nya Finland?

Egentligen borde jag väl inte sitta och skriva mera, jag borde soooova. Jag har lärt känna mig själv till den grad att jag vet att jag använder mat, onyttig mat, som en slags tröst. Jag tror det kallas tröstäta. Idag efter fuckingcpbajs-matte nationella åkte jag hem och käkade billy's panpizza. Samtidigt kollade jag på en film där en tjej svalde knarkkapslar större än vindruvor, tog med sig dom i magen över till Nueva York och sen sket ut dom för att tjäna pengar. Då fick jag lite dåligt samvete för att jag sitter och svullar fett för ett sketet litet matteprov...

Mamma och Pappa sitter och diggar för fullt framför tvn och Eurovision song contest men njaa jag vet inte, känner inte riktigt att jag kan stå för vad Sverige har att komma med där i år. Hallå liksom, opera á la eurotechno och konstiga killar med maskeradmaskar?  Inte riktigt min grej. Hade gillat det betydligt mkt mer om det bara var ren opera. Blir inte alls bra när man ska hålla på och göra opera "modernt" genom att blanda in massa poppiga beats. Jag brukar tycka att våra bidrag till Europa är bra, jag tror alltid att vi ska hamna topp 5. Men det har vi ju inte gjort på jättelänge, hallå Sverige, vad händer? Vi brukade ju vara bra på sånt här! Ska vi gå omkring och bli sämre och sämre på det här viset kommer vi ju tillslut att bli nya FINLAND! Och då är det väl bara att dra på sig träningsoverallen från -85 och ta med spriten ner isvaken, ta seden dit man kommer liksom.

Fast i och försig brukar jag ju alltid tro att "i år då jävlar känner jag på mig att vi kommer vinna!" och så blir det ändå plats 25 typ. Så nu kanske det blir tvärtom, bara för att jag veeet att Marlena Erhmans låt är värre än Tomas Ledin alla sommarplågor tillsammans så kommer den säkert hamna typ 10 topp. Jag känner dock att det vore en skam för Sverige att vinna med den där låten (som jag för övrigt inte vet vad den heter eftersom den är på typ franska) man kan ju förtusan inte ens sjunga med i den...om man inte vill slå hål på allas trumhinnor inom en radie av 50m förstås! Nej bättre va det på Abbas tid, ta mig tillbaka till 1974 är du snäll.

drömmar om slapphet...and world peace!

Hej och Hå. Usch vad jag inte vill att det ska vara måndag, usch vad jag vill att matte B bara ska gå upp i rök med lite vanish oxi action gel och usch vad jag bara vill lägga mig på soffan och svulla typ godis och cheeseburgare ( tkr knappt ens om cheeseburgare!!) och kolla på cityakuten. Varför känner man så jämt och ständigt, eller det kanske är fel att använda "man" i det här fallet, det kanske bara är jag som drömmer om att få öka möjligheterna att gå upp i vikt med 99.9%? Men varför känner jag så jämt och ständigt då? att jag bara vill släppa alla saker som är ungefär lika jobbigt som att diska en smutsig osthyvel så fort jag har mycket press på mig. Men när man väl ligger där och käkar godis istället för en ostmacka för att man inte orkat fixa hyveln så vill man ju göra allt annat...eller egentligen inte, men jag kan tänka mig att jag skulle tröttna efter ett tag på soffpotatislivet (hoppas jag!) och då sakna all stress och press och jobbiga nationella prov i matte B. Därför tycker jag att jag borde få ta en månad off ungefär, en månad där jag gör nada nada nada för att få inspirationen till andragradsekvationer och topptriangelsatser och sådär och då komma tillbaka och glänsa mig igenom nationella proven....

...Jag kom på att det kanske är därför det finns något som kallas sommarlov! Men det är ju inte direkt så att man bara chillar i 2 månader, i min ålder måste man ju jobba om man vill kunna socialisera sig det minsta lilla, annars kommer jag få ligga här hemma och dega....

...och det var ju det jag ville från början.

Hjälp vad det här blev invecklat, jag förväntar mig inte att ni ska hänga med eller tycka det här är intressant över huvudtaget. men puh det var faktiskt ganska skönt att få ur mig.

Anledningen till mina otroliga slappar-längtor kan vara att jag var på spa i helgen. Det var så mysigt att jag hade världens största seperationsångest på vägen hem igen. Men det blev lite bättre när jag och syster satt och diggade " we are the world" med alla olika sångare i den låten. Både hon och jag är lite fåniga på  det sättet för vi kan bli rörda av världens mest cheesy sakerna någonsin. Som typ den låten, både hon och jag rös och blev gråtiga och hela tjottaballongen, hjälp jag tror vi båda lider av någotslags hjärnfel!

Live aid - USA for Africa - we are the world

men erkänn att det är rätt mäktigt? med 80-tals utstrylsen också!


RSS 2.0